28 Ekim 2014 Salı

ÇÖPE GİDEN PROJELER


Yıldırım’ın Ak Parti’li Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kaplıkaya’daki cazibe merkezinde, 11 Nisan 2012’de, ilçesinin 7 mahallesi için hazırladığı kentsel dönüşüm projesini açıkladığında, projeyi gerçekleştirirse tarihe geçer diye yazmıştım.
Keskin, tarihe iki dönem belediye başkanı olarak geçti, ancak projesi çöpe gitti.
Keskin’in yerine Ak Parti tarafından aday olarak gösterilen ve seçilen Yıldırım Belediye   Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bakanlar Kurulu’nun Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bölgenin 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunu’nun 2’inci maddesine göre riskli alan ilan ettiği bölgeler için hazırladığı projeleri bir yana bırakıp kendi projesini kamuoyuna açıkladı.
Keskin, 7 yıllık enerjisini bu projeye harcamış, hatta Okan Üniversitesi’nde, yüksek lisans yapmıştı. 210 akademisyen ve uzman 2 yıl çalışmış, uydulardan tespitler yapılmış, hatta proje kapsamındaki 29 bin 900 konut tek tek dolaşılarak mutfağındaki fayansa kadar fotoğraflanarak tespit edilmişti.
Hatta sloganı bile hazırdı; “Ver gecekondunu al lüks daireni” modeli uygulanacaktı.
Şimdi Edebali, önce basın toplantısında, sonra bu hafta yayınlanan Yıldırım dergisinde, Keskin’in projesinden bir satır bile söz etmeden kendi projesini açıkladı. Yine  iddialı sloganlar ve büyük hedefler, “Kentsel Dönüşüm ile 5 yılda 50 yıllık sıçrama” 2019 yılına kadar 4 mahallede başlayacak kentsel dönüşüm ile 10 bin konut yapılacak. Keskin’in hedefinin üçte biri.
Bakalım Edebali ne yapacak?
Çöpe giden diğer bir proje ise Dağyenice Termal Köy projesi.
10 Ağustos 2012’de dönemin Valisi Şahabettin Harput, düzenlediği iftar yemeğinde projesinin detaylarını açıklamıştı.
Vali Harput, Jeotermal A.Ş. tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sonucu Bursa’da 7 bin termal yatağa su verilecek imkana sahip hale gelindiğini müjdeliyor, ayrıca çıkarılan saniyede 300 litre suyun 50 litresinin borularla Dağyenice’ye aktarılacağını anlatıyordu.
 O tarihte Hürriyet Bursa’da, taşıma suyla termal köy projesi olamayacağını vurgulayarak,  “Dağyenice Bursa’nın geleceği, gelmezse, Bursa’da görev yapan bir Valinin hayal projesi olarak kalır” diye bitirmiştim.
Maalesef, beklenen oldu, önce Vali Harput, merkeze gitti, ardından Dağyenice’nin tabelaları depoya kaldırıldı.
Dağyenice, bundan sonra bir hayal projesi olarak anılacaktır.
İki örnek size neyi gösteriyor?
Sizi bilmem ama bana Bursa’nın enerjisinin ve imkanlarının nasıl boş yere harcandığını gösteriyor.
Hayale ve projeye devam...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yatırımcı çıkmayınca Büyükşehir yapacak

  27 Ekim 2021 Çarşamba, 07:56     Bursa'da yerel gündem son aylarda oldukça hareketlendi. Emek-Şehir hastanesi metro hattından T2'y...