Bursa'da, son aylarda muhalefet partilerinin eleştirileri yoğunlaştı.
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu göreve geldikten sonra yerel yönetimler ve merkezi hükümetin Bursa yatırımları konusundaki eleştirilerini arttırmaya başladılar.
ASTV'de yayınlanan Gözlem Kulesi programına konuk olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'e bunun nedenini ve nasıl değerlendiğini sorduk.
'Eleştirilerin yoğunlaşmasından endişemiz yok' diyen Dr. Esgin, şöyle devam etti:
'Her şeyi konuşabiliriz eleştirebilirler. Bunlar hızımızı arttıracak unsurlar. Rahatsız olduğumuz nokta seviyesiz ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren insafsız eleştiriler. Hem genelde hem yerelde, bir fikir veya proje ortaya koymak yerine bizim icraatlarımızı eleştiri üzerine kurulu bir muhalefet anlayışı var. Bu bir talihsizliktir'
Parlamentoda muhalefet milletvekilleriyle iyi bir dostluk ve arkadaşlıkları olduğunu ve Bursa için konuştuklarını ifade eden Dr. Esgin, muhalefete şöyle seslendi:
'Bursa'ya bir katkı sağlamak istiyorsanız, parlak fikirleriniz, heyecan verici önerileriniz varsa 3 milyon insanımız ve gelecek kuşaklar için gelin birlikte çalışalım. Paylaşım eksiklerimiz varsa giderelim. Basın açıklamaları üzerinden konuşmayalım. Bursa göründüğü kadar büyük bir yer değil. Kimin ne olduğunu herkes biliyor. Bütün samimiyetimle şunu ifade etmek istiyorum. Daha sonra üzüleceğimiz vicdan azabı çekeceğiniz açıklamalar, politikanın gündelik hesapları için bir takım çalışmalar yapmayalım. Bursa'ya yazık etmiş oluruz'
Programda Bursa'daki sağlık yatırımları konusuna da değinen Dr. Mustafa Esgin, polemik konusu olan Memleket Hastanesi'nin proje ihalesinin tamamlandığını yapım ihalesinin de önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini belirterek, 400 yataklı olacak hastanenin iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi.
Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin de yüzde 40'lık bölümünün tamamlandığını hatırlatan Dr. Esgin, şöyle devam etti:
'13 Ağustos'taki finansal terör saldırısı yüzünden müteahhitlere tanınan imkan yüzünden gecikme yaşandı. İhale süreçleri nedeniyle elimiz kolumuz bağlı beklemek zorunda kaldık. Bütçesi hazır bu hastanede 2 yıl içinde bitecek'
5 YIL SONRA GERÇEKLEŞEN ZİYARET
AK Parti'de siyaset yapan Eczacı Ali Ömeroğlu, sosyal medyayı etkin olarak kullananlardan biri. Siyasetçiler ve sivil toplum temsilcilerini Ömeroğlu Eczanesi'nin klasik köşesinde ağırlarken, fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Ali Ömeroğlu'nun dün önemli bir ziyaretçisi vardı.
Bursa siyasetinin önde gelen isimlerinden eski bakan Faruk Çelik'in ziyaretinin fotoğrafını paylaşan Ömeroğlu, 'Siyaseten anılarımızı tazeledik' notunu düştü.
Ziyaretin nedenini sorduğumuzda ise ilginç ayrıntı ortaya çıktı.
Baba evi, eczanenin yakınında olduğu için sık Yıldırım'a gelen Faruk Çelik'in aracını gören Ali Ömeroğlu, 5 yıl önce trafik tıkanınca araca yaklaşarak Çelik'i eczaneye çay içmeye davet etti.
Yıllar önce yapılan davetin ziyarete dönüşmesi ise dün gerçekleşmiş oldu.
'ULUDAĞ'IMIZI GERİ İSTİYORUZ'
Başlıktaki çağrı dağcılık camiasının tanınmış isimlerinden İsmet Şentürk'e ait.
Yıllarca Uludağ Dağcılık Derneği Spor Kulübü (ULUDAK) başkanlığı da yapan Şentürk, son aylarda Uludağ'a çıkışta yaşadıkları sıkıntıları duyurmak üzere sosyal medya hesabından çağrı yaptı.
Hatırlanacağı gibi geçen yıl Uludağ'da kaybolan iki kişinin daha sonra donmuş cesetleri bulunmuştu. Bu olay sonrası getirilen kısıtlama sonucu Uludağ'a çıkmak isteyenlerin Valilik ve kaymakamlıklardan izin almaları zorunluluğu getirilmişti.
Bu uygulama yüzünden mağdur olduklarını ifade eden Şentürk, Bursa'da 30'a yakın dernek bu sporu yapan 4 bine yakın lisanslı dağcı olduğu hatırlatmasını yaparak, sonra sıkıntılarını şöyle dile getirdi:
'Bu güne kadar Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Avrupa Alplerinde Milli Parklar içine girerek ulaştığımız dağlara çıkarken hiç bir ülkede izin alma uygulaması ile karşılaşmadık. Hatta bilgi bile verilmiyor. Ben bunu yaşayan birisi olarak buna tanığım. İspat etmeye de hazırım.
Dağcılar faaliyete bir ay önceden planlayıp izin almaları gerçekçi uygulanabilir bir yöntem değil. İşi uymaz, hava durumu uymaz, senin uysa başkasının uymaz. Böyle bir dağcılık anlayışı gerçeklerle bağdaşmaz. Dağlar dağcıya yasak olabilir mi? O zaman dağcılık diye bir spor olabilir mi? Dağcıdan dağlara, Milli Parklar'a zarar gelmez. Herkese serbest olan Milli Parklar sadece dağcılara kapalıdır.
Piknikçi Uludağ'a girerken izin alıyor mu? Gezmeye gelenler izin alıyor mu? Off road yapanlar, traktörüyle göller tepeler gezenler. Uludağ yaz mevsiminde savaş alanı gibi silah atanlar izin alıyor mu? Yasaklarla sorun çözmek kolaycılıktır'
Devletin sporcusuna güvenmesi gerektiğini ve asıl amacın eğitimli dağcı sayısının artırılması konusunda çalışma yapılması gerektiğini de vurgulayan Şentürk, Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan dağcılık sporu yapan dernek ve kulüplere sahip çıkmasını istedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder