10 Ağustos 2012 Cuma

Dağyenice hayal mi yoksa Bursa’nın geleceği mi?




İftarlar artık sosyal toplantılar haline dönüştü. Kim mesaj vermek istiyorsa kentin en gözde mekanlarından birinde iftar düzenliyor. Basın mensupları da günün yorgunluğu yetmiyormuş gibi bir de gece haber peşinde koşturmak zorunda kalıyor.
Günlük çalışmasının yanı sıra bu koşuşturma içinde bir kişi daha yer alıyor. O da Bursa Valisi Şahabettin Harput.
Kentin en büyük mülki amiri sıfatıyla her iftara davet ediliyor. Her iftara yetişemiyor ama elinden geldiğince toplantılara katılıyor.
Bu koşuşturma içinde Vali Harput da mesaj vermek istediğinden olsa gerek, kendisi basın mensupları için iftar yemeği verdi.
Yer olarak Bursa Atlı Spor Kulübü seçilmiş.
Vali ve basın mensuplarının bir araya gelmesi planlanan iftar yemeğinde, bir birinden kopuk bir masa düzeni olsa da Vali Harput önce masasındaki basın mensuplarına da sonra da mikrofonla konuşarak basın mensuplarının yanı sıra iftar için gelen diğer bölümlerdeki vatandaşlara mesajını veriyor. Kenar da kalan basın mensupları ise bununla yetinmek zorunda kalıyor.
Türkiye’nin dünyadaki yerinden başlayıp, Bursa’nın sanayisinden tarihine, doğa güzelliklerinden yatırım imkanlarına kadar anlatan Vali Harput, sonunda sözü  kendi imzasını taşıyan ve Bursa’nın rüya projesi olarak nitelendirilen Dağyenice Termal Turizm Projesi’ne getiriyor.
Vali bey Jeotermal A.Ş. tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sonucu Bursa’da 7 bin termal yatağa su verilecek imkana sahip hale gelindiğini müjdeliyor.
Ayrıca çıkarılan saniyede 300 litre suyun 50 litresinin borularla Dağyenice’ye aktarılacağını anlatıyor.
İftarı izleyen muhabir arkadaşımız Sebile Çetin’in haberinde konuyla ilgili tüm ayrıntıları bulabileceksiniz.
Vali Harput anlatırken, bizim masamızda oturan ve sonradan Dağyenice Proje Koordinatörü olduğunu öğrendiğim Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, anket yapar gibi gazetecilerden soruyor.
”Dağyenice Projesi’ni nasıl buluyorsunuz?”
Bir, iki üç gazetecilerin çoğu hayal kelimesi ile cümleye başlayınca Vali Yardımcısı Karslıoğlu’nun suratı biraz asılsa da dinliyor.
Projenin tam anlaşılmadığını ve bu yüzden Bursa’nın 1/25 bin’lik İmar Planı’nın iyi okunması gerektiğine dikkat çeken Karslıoğlu, 1980’li yıllarda Datça Kaymakamıyken yaşadıklarını anlatarak mesajını veriyor.
Datça’da kaymakamken, Muğla Valisi ise Özer Türk.
Bugün her biri birer turizm merkezi olan Bodrum, Marmaris, Datça, Kuşadası’na kimse gelmiyor. Marmaris’te bile iki küçük otel var.
Özer Türk, o dönemde turizmi anlatıyor. Ama dinleyenler hayal olarak nitelendiriyor.
Bugün o bölgeye bakıldığında Özer Türk’ün anlattıklarının hayal olmadığı ortaya çıkıyor.
Karslıoğlu, Dağyenice’yi de Özer Türk’ün projelerine benzetiyor.
Bursa’nın geleceği olacağını söylüyor.
Vali Yardımcısı Karslıoğlu’nun sözleri dikkatimi çekmedi desem yalan olur.
O yıllarda gazeteciliğe başlamış ve Turgut Özal’ın turizm ile ilgili sözlerini bizzat kendisinden dinlemiştim.
Ama Dağyenice için hala çekincelerim var. İlk olarak taşıma suyla termal köy, kulağa pek sıcak gelmiyor.
Diğer yandan Limak, Görallar ve iki yabancı firmanın daha bir milyar dolarlık yatırım için başvurması ve turizm serbest bölgesiyle ilgili Amerikalıların gezisi güzel gelişmeler.
Ama bildiğim bir şey var.
Bu yatırımcılar gelirse Dağyenice Bursa’nın geleceği, gelmezse, Bursa’da görev yapan bir Valinin hayal projesi olarak kalır.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yatırımcı çıkmayınca Büyükşehir yapacak

  27 Ekim 2021 Çarşamba, 07:56     Bursa'da yerel gündem son aylarda oldukça hareketlendi. Emek-Şehir hastanesi metro hattından T2'y...