İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, partisinin TBMM Grup Başkanı olduktan sonraki ilk Bursa gezisinde, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan ile birlikte basının karşısına çıktı.
İYİ Parti tarafından sosyal mecralarda canlı yayınlanan toplantıda gündemi değerlendiren Prof. Dr. Tatlıoğlu, uzmanlık alanı ekonomiden başladı, dış politikadan hukuk alanındaki tartışmalara ve Bursa'da güncel gelişmelere kadar uzanan kapsamlı bir konuşma yaptı.
Akademik geçmişi ve ekonomi konularına olan hakimiyeti sayesinde, yaptığı eleştirileri örneklerle çarpıcı hale getiren Prof. Dr. Tatlıoğlu, sokaktaki vatandaşın sorunlarını siyasetin gündemine taşımak istediklerini vurguladı.
Konuyla ilgili haberlerde detaylarını bulacağınız için Prof. Dr. Tatlıoğlu'nun dikkatimi çeken önemli tespitlerini sıralamak istiyorum.
Prof. Dr. Tatlıoğlu'na göre, Yeni ekonomik program, 2011'den beri meydanlarda anlatılan 2023 hedefleri çöpe gittiğinin ilanı. 2017'de Türkiye'de yaşayan vatandaşların döviz mevduatı 130 milyar dolardan son üç yılda 220 milyar dolara çıktı. Bu da ekonomide milli bayrak olan Türk lirasına güvensizliği göstergesi.
'Işık' tartışmaları konusuna da değinen Prof. Dr. Tatloğlu, şöyle devam etti:
'Fantezi ile yaşıyoruz. Anayasa Mahkemesinin ışıkları açıkmış kapalıymış. Türkiye'nin ışıkları öyle yanmalı ki kurumları ışıkları sadece renk olmalı. Önemli olan Türkiye'nin ışıkları. Sanayinin, üreticinin, esnafın, restoranların mobilya üreticilerin Türkiye'nin üretim yapan her biriminin ışıkları. Bu ışıklar öyle yanacak ki inşallah bizim yürüyüşümüzle başka ışıklar sadece renk olacak. Türkiye'nin ışığını zayıflatamayız. Türkiye'nin ışığı zayıflarsa bölge karanlıkta kalır. Türkiye'nin ışıkları zayıfladı artık bunu kapatıp yeni bir döneme geçmemiz lazım. İnşallah İYİ Parti'nin güneşi ile güçlü bir aydınlanma gelecektir'
'Kalkınmanın Bismillahı hukukun üstünlüğüdür. Hukuk olmadan insanlık olmaz, ekonomi falan zaten olmaz' diyen Prof. Dr. Tatlıoğlu, umut da verdi:
'Asla karamsar değiliz, Türkiye'nin fotoğrafının bu olmadığına inanıyoruz. Türkiye'yi bu siyasi atmosfer değiştiğinde, 3 ayda Türkiye adalet ve liyakatin giriş yaptığın gördüğü zaman coşan ve zenginliğe yürüyen bir Türkiye olacak. Bursa'da da Türkiye fotoğrafına uygun bir Türkiye olacak.'
Konuşmasında Bursa ile ilgili örneklerde veren Prof. Dr. Tatlıoğlu, 'Bursa hala Ankara'ya en uzak ve en pahalı şehir' dedikten sonra su fiyatlarını gündeme taşıyan ve sonuç alınmasını sağlayan İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nu kutladı.
KARACA'NIN 'GÖLGE KOMİSYONLARI' ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Önceki gün CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve başkan yardımcısı Turgut Özkan ile sohbet etme imkanı bulduk.
CHP il Kongresi yarışı döneminde, Sönmez Medya'yı ziyaret eden İsmet Karaca, daha aktif bir muhalefet yapacaklarını ve yerel yönetimlerin tüm çalışmalarını kuracakları komisyonlar aracılığıyla mercek altına alınacağını söylemişti.
Kongre sonrası aktif muhalefetin yansımalarını gördük. Bir gün T2 hattında, ertesi hafta hastane inşaatı önünde, bir başka gün Karacabey'deki soğan tarlasında üreticilerin sorunlarını yerinde dinleyen ve çözüm çağrısı yapan bir Karaca profili vardı.
Sohbetimiz sırasında gölge komisyonları konusunu sordum. Pandemi nedeniyle çalışmalar yavaşlasa da komisyonlar kurularak çalışmalara başlamış.
İşin ilginci Karaca'nın il kongresinde rakibi olan Güner Aklan, seçim komisyonu, Erol Gülmez, sanayi ve iş dünyası komisyonlarının başına getirilmiş. Kent planlaması konusunda Bursa'nın hafızası diye nitelendirebileceğimiz Şehir Plancıları Odası eski Başkanı Füsun Uyanık da yerel yönetimler komisyonunda yer alıyormuş.
Önümüzdeki günlerde bu komisyonların çalışmalarını raporlar halinde göreceğimizi söyleyen Karaca, şehircilikten kentsel dönüşüme, su sorunundan çevreye, sanayiden esnafa birçok konuda hazırlanacak çalışmaların Bursa kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.
Bu arada, yerel seçimlerde en çok tartışılan konulardan biri olan 'sandıklara sahip çıkılmadığı' tartışmaları, seçim komisyonunun önemini arttırmıştı. Karaca, komisyonun kongre sonrası bu konuya öncelik verdiği ve birçok ilçe de bu çalışmaların tamamlandığı kaydetti.
'VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ, ERKEN SEÇİM ŞARTLARI VAR'
İsmet Karaca, kongre sonrası aktif muhalefetin yanı sıra başta dağ ilçeleri olmak üzere kırsal bölgelerde de vatandaşın nabzını tutmaya çalışıyor. Geçen hafta Harmancık'a yaptığı gezi izlenimlerini de sorduk.
İktidardan memnunum diyen çok az kişi olduğunu söyleyen Karaca, 'Esnafından köylüsüne inanılmaz bir şikayet var. İlk kez iktidar partisine yüksek sesle muhalefet yapıldığını gördük' dedi.
Peki, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği erken seçim?
Karaca'ya göre, erken seçim şartları var. Şu anda ekonomik tabloya göre de sonuç ortada. Ekonomi bozulursa hiçbir iktidar yerini koruyamaz. Mutfakta ateş var.
Bu şartlara rağmen iktidarın seçime gideceğini sanmadığını ifade eden Karaca, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
'Önceki seçimlerle bunu karıştırmamak lazım. Şu anda CHP'nin kazandığı bir başarı hikayesi ve büyük kentlerde yapılan çalışmalar var. Bütün anketlerde de AKP büyük oy kaybına uğradığı görülüyor. Daha önce AKP'den kopan bloklar vardı. CHP'yi itici gösterdikleri için bize gelmiyorlardı. Ancak artık başka siyasi partiler ve alternatifler var'
Anket yaptırmadıklarını ancak saha gözlemleri sonucu yapılacak bir seçimde Millet İttifakı'nın Bursa'da birinci olduğunu ifade ederek, yapılacak bir genel ve yerel seçimde büyük başarı elde edeceklerini sözlerine ekledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder