6 Nisan 2014 Pazar

BURSA’NIN SEÇİMİ


Referandum havasına girmesine rağmen Bursa için çok önemli değerlendirme ve projelerin de yarışmaya fırsat bulduğu bir seçimi geride bıraktık.
Bursa’nın büyükşehir belediye başkanlığına talip adayların üçü de hem kariyerleri hem de proje donanımlarıyla bir dünya kenti olmaya aday kent için yakışan kişilerdi.
Altepe, hem makine mühendisi hem meclis üyeliğinden başlayan belediyecilik deneyimine sahipti. CHP adayı Necati Şahin, inşaat mühendisi ve İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı döneminde kentin sorunlarını en yakından takip eden kişilerin başında geliyordu.
MHP adayı Kadir Koçdemir ise memuriyet kariyerinin zirvesine çıkarak valilik yapmış, doktorası bulunan bir yöneticiydi.
Dolayısıyla Bursa, seçim döneminde 3 farklı bakış ve ekip tarafından bir kez daha gözden geçirilme ve sorunlarını tartışma fırsatı yakaladı.
Sandık başına giden seçmen Bursa tarihinde bir ilke imza atarak, Recep Altepe’nin ikinci kez büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturmasına karar verdi.
Geçmiş dönemlerde 1994’te DYP’den Teoman Özalp, 1999’da Anap’tan Erdem Saker, 2009’de Ak Parti’den başkanlık yaptıktan sonra DP’den aday olay Hikmet Şahin ikinci kez seçilmeyi başaramamışlardı.
Altepe, bunu gerçekleştirerek, Bursa tarihine adını yazdırdı.
Ak Parti ayrıca 17 ilçeden Nilüfer ve Mudanya dışındakilerin tamamını da kazanarak, önümüzdeki 5 yıl için vatandaştan vize aldı.
Birinci Altepe döneminde, bazı kesimler tarafından eleştirilse de önemli yatırımlara imza atıldı. Bursaray hatlarının uzatılması, İpekböceği, Timsah arena uzun yıllar geçse de hatırlanacak türden yatırımlar. Bir tek Hikmet Şahin döneminden beri yılan hikayesine dönen teleferik tamamlanamadı.
İkinci Altepe, dönemin alt yapının yanı sıra Bursa’nın modern bir kente doğru yürüyüşünün başlaması gerekiyor.
Bu yürüyüş sadece ve sadece yatırım gözüyle bakmamak gerekiyor.
Bursa gibi dev bir metropolün artık sosyal projelere de ihtiyacı var.
Altepe’nin ikinci döneminde seçimdeki rakiplerinin projelerini de önemsemesi gerekiyor.
Çünkü onlar da azımsanamayacak oy alarak, Bursalılardan ilgi gördüler.
Rakiplerin projeleri denince hep aklıma 2002 seçimlerinde Genç Parti’nin öğrencilere ücretsiz kitap projesi geliyor.
Başbakan Erdoğan, proje uygulayarak, her öğrenciye tablet bilgisayara kadar ilerletti.
Bursa adaylarının da seçim kampanyası sürecisince önemli projeleri vardı.
CHP adayı Şahin’in su ve ulaşım indirimleri ile Atatürk Stadı’nin korunması, büyükşehir yeni hizmet binasının hastane yapılması,  Koçdemir’in 195 bin ilköğretim öğrencisine, içinde günlük, meyvesi, sütü, suyu ve sandviçi bulunan beslenme çantası, ev kadınlarına ve asgari ücretlilere 200 liralık destek ve yeni stadyumun bakanlığa satılması ve buradan elde edilen 600 milyon liralık gelirin Bursa için kullanılması projeleri dikkat çekiciydi.
Altepe’nin bu projeleri seçim döneminde gözden geçirdiğinden eminim. Çünkü Şahin’in su ve ulaşım indirimleri teklifine Demirel dönemi benzetmesi yaparak anında yanıt vermişti.
Seçim dönemi geride kaldı. O dönemdeki sıcak tepkiler yerini artık yeni hizmet dönemine çevirdi. O yüzden Altepe’nin bunları yeniden gözden geçireceğine eminim.
Özellikle su ve ulaşım indirimleri ile ilköğretim öğrencilere beslenme çantası projeleri kolaylıkla hayata geçirilebilir.
Kaynağı nereden bulunacak? dediğinizi duyar gibi oluyorum.
Tüm kentlerin stadyumunu bakanlık yaparken, Bursa Timsah arenayı belediye imkanları ile yapıyor.
Tamam; yeni stada karşı değilim ama ona kaynak bulanabiliyorsa bu projelere çok daha kolay bulunabilir.
Bir de Bursasapor’un tarihi şampiyonluğuna tanıklık eden Atatürk Stadyumu konusu var.
Şahin’in projesi hiç de yabana atılır cinsten değil. Hem Kültürpark konseptine de yakın.
Umarım değerlendirilir.






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yatırımcı çıkmayınca Büyükşehir yapacak

  27 Ekim 2021 Çarşamba, 07:56     Bursa'da yerel gündem son aylarda oldukça hareketlendi. Emek-Şehir hastanesi metro hattından T2'y...