Gemlik Ali Kütük Orta Okulu Beden Eğitimi öğretmeni olan Sibel Akbaş, aynı zamanda bir anne… İki de küçük çocuğu var.
Her anne gibi çocuklarının oynaması için 2-3 alışverişte bir bebek alıyor.
Hepsi plastik ve üstelik televizyonda ve gazetelerde, plastiğin ve oyuncaklarda kullanılan malzemelerde zararlı maddelerin bulunduğu haberleri de okumasına rağmen almaya devam ediyor.
Bir gün dağınık haldeki çocuğunun odasını toplarken sayıyor; iki leğen dolusu bir birinin benzeri tam 20 bebek…
Birden aklına çocukken kendisinin de yaptığı bez bebekler geliyor.
“Neden olmasın?” diyerek, aynı okulda görev yapan Tekstil Tasarım Öğretmeni Güngör Şengül’e danışıyor. Yapılabileceği görüşünü alınca konu hemen okul müdürü Faruk Şaşmaz’a aktarılıyor.
Tek hedef, "plastik oyuncaklara hayır "demek değil. Anne-baba ve çocukları sağlıklı oyuncak konusunda bilinçlendirmenin yanı sara çocukların el ve tasarım becerilerini farklı yönde geliştirmek, fabrika kumaş atıklarının değerlendirilmesiyle geri dönüşüme dikkat çekmek.
Şaşmaz’ın da onayıyla hemen proje hazırlanıp milli eğitimden gelen vizeyle kollar sıvanıyor.
Ekim ayında, “Çocuklar Oynasın” diye Ali Kütük Ortaokulu’nda başlatılan projeye Halk Eğitim Müdürlüğü, Şükrü Şenol Ortaokulu, Koza Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi, Roda Anadolu İmam Hatip Lisesi, Lale Kılıç Ortaokulu, Çınar Ortaokulu ana sınıfı velileri de destek veriyor.
Bir velinin okula getirdiği dikiş makinasıyla proje başlıyor.
Tabii çocuklara zarar vermeyecek kumaş ve aksesuarlar için tekstil fabrikaları tek tek dolaşılarak artık kumaşlar toplanıyor.
Bu arada aksesuarlar için hem öğretmenler hem de veliler ceplerinden para koyuyor.
Hevesle başlanan projenin adı da “El ele Gönül Gönüle’ sloganıyla destekleniyor.
Bin bebekle başlan projede, haziran ayına gelindiğinde bin 200 oyuncak bebeğe ulaşılıyor.
Sıra bu bebeklerin ulaştırılacağı çocuklara geliyor.
Gemlik’teki amacına ulaşan, öğrenci ve velileri ortak hedefe yönelten proje bu kez doğu ve güneydoğudaki çocuklarla gönül köprüsü kurmak ikinci aşamaya geçiyor.
Hazırlanan her birinde 100’en bebeğin bulunduğu hediye paketleri Kars’ın Subatan, Ağrı’nın Oğlaklı Boğaziçi, Van’ın Gülbahçesi, Elazığ’ın Arıcak 3 Ocak, Diyarbakır’ın Yenişehir Keloğlan okulları ile Muş ve Tunceli Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderiliyor.
“Keşke, her birini ayrı paketlere koyabilseydik’ diye projenin başarısını anlatan Sibel Akbaş, keyif ve özveri ile yapılan bu çalışmanın kardeşlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştirmesinden dolayı mutlu olduklarını söylüyor.
Geçen yıl Mudanyalı öğretmenin görev yaptığı Ağrı’da üşüyen öğrencileri için mezun olduğu okulda açtığı kampanya gibi Sibel ve Göngör öğretmenlerin bu çabaları da alkışlanacak türden…
İyi ki böyle elleri öpülesi öğretmenlerimiz hala var…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder